Äppel- och aprikoskompott med yoghurt

ppel-o-aprikoskompottFräsch, lättlagad, nyttig och ruskigt god efterrätt. Svårslaget, helt enkelt!

Äppel- och aprikoskompott med yoghurt

2 port

Ingredienser

8 torkade aprikoser
2 äpplen
2 msk citronjuice
2 kanelstänger alternativt 1 tsk kanel
2 msk honung
2 dl turkisk matyoghurt (10%)
2-4 msk hackade cashewnötter

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i kallt vatten i 1 timme.
  2. Häll av blötläggningsvattnet. Dela aprikoserna i mindre bitar.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  4. Förkoka äppelbitarna i mikron ett par minuter.
  5. Koka sedan äpple och aprikoser med citronjuice och kanelstång under lock 5–10 minuter.
  6. Låt svalna och rör därefter ned honungen (honung ska aldrig hettas upp, då blir den förstörd!)
  7. Servera i glas och garnera med yoghurt och nötter.

Inspiration från Buffé.