Auberginegratäng med mozzarella och tomat

Som en lasagne, fast glutenfri. Gott så det förslår!

Auberginegratäng med mozzarella och tomat

4 port

Ingredienser

lite rapsolja
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 burkar krossade tomater
2 tsk socker
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk chiliflakes

2 auberginer
400 g tunnt skuren mozzarella
1 dl riven WB-ost att toppa med

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken och vitlök i lite olja tills den blir mjuk. Rör ner tomater och låt puttra i 10 minuter. Krydda med salt, peppar, chili och socker.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär auberginerna i skivor och fördela så att de räcker till tre lager.
  4. Skär mozzarellan i skivor och fördela så att den räcker till två lager.
  5. Grunda med tomatsås i en ugnssäker form. Varva sedan aubergineskivor, tomatsås och ost i tre lager – det översta lagret ost blir WB istället för mozzarella.
  6. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.

Servera med sallad.