Auberginegratäng med mozzarella och tomat
Som en lasagne, fast glutenfri. Gott så det förslår!
Auberginegratäng med mozzarella och tomat
4 port
Ingredienser
lite rapsolja
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 burkar krossade tomater
2 tsk socker
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk chiliflakes
2 auberginer
400 g tunnt skuren mozzarella
1 dl riven WB-ost att toppa med
Tillagning
- Skala och hacka löken. Fräs löken och vitlök i lite olja tills den blir mjuk. Rör ner tomater och låt puttra i 10 minuter. Krydda med salt, peppar, chili och socker.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär auberginerna i skivor och fördela så att de räcker till tre lager.
- Skär mozzarellan i skivor och fördela så att den räcker till två lager.
- Grunda med tomatsås i en ugnssäker form. Varva sedan aubergineskivor, tomatsås och ost i tre lager – det översta lagret ost blir WB istället för mozzarella.
- Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Servera med sallad.