Barnens fisksoppa goes Slow Carb

2011-05 barnens fisksoppa med linser

Barnens fisksoppa funkar inte inom Slow Carb, vilket är himla synd med tanke på hur god den är. Och lättlagad. Men det krävs faktiskt bara ett enkelt litet handgrepp – byt ut potatisen mot linser – så är den mer än väl godkänd.Och ungarna gillar den fortfarande! Kan det bli bättre?

På bilden är den serverad med gul paprika. Det hade blivit snyggare med röd, men gott blev det i alla fall. Var bara noga med att köpa ekologiskt paprika, ”vanlig” paprika besprutas något helt otroligt.

Barnens fisksoppa goes Slow Carb

3-4 vuxenportioner

Ingredienser

4 dl röda linser
2 gula lökar
7-8 dl vatten
3 tsk Trocomare
400 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
400 g vit fisk (torsk, sej, alaska pollock…)
1 röd paprika
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk basilika
1,5 tsk citronjuice
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna och grovhacka den gula löken. Låt koka i vatten + örtsalt i 10 minuter.
  2. Pressa i vitlök och häll i krossade tomater. Koka i 5 minuter till
  3. Ta fram din älskade stavmixer och mixa ihop hela härligheten. Soppan behöver inte bli helt slät, men ju färre stora bitar desto populärare hos våra barn.
  4. Krydda.
  5. Skär fisken i lagom munsbitar och lägg i soppan. Låt ligga i ca 5 minuter på svag värme (soppan behöver inte koka).
  6. Skär paprikan i snygga bitar och lägg i precis före serveringen.