Barnens fisksoppa

Mitt mål med den här soppan var att vår ganska kräsna 6-åriga Vilma skulle utbrista ”vad gott!”. Det är ett högt ställt mål (jag menar hallå? fisksoppa?!), men att vad sjutton. Sikta mot stjärnorna och så vidare.

Jag lyckades! :-)

Och nu har även Meja spontant sagt samma sak – till och med paprikorna fick högsta betyg.
Jag älskar att laga mat som både barn och vuxna gillar, och det här receptet platsar i den kategorin.

Barnens fisksoppa

3-4 portioner (vuxenportioner, alltså)

Ingredienser

5-6 potatisar (5-600 g)
1 gul lök + 1 purjo
alternativt 2 gula lökar
8 dl vatten
3 tsk Trocomare (istället för 2 buljongtärningar)
400 g krossade tomater
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta
400 g vit fisk (torsk, sej, alaska pollock…)
1 röd paprika
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk basilika
1,5 tsk citronjuice
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen och grovhacka den gula löken. Låt koka i vatten + örtsalt i 10 minuter.
  2. Strimla purjon och lägg i den tillsammans med pressad vitlök och krossade tomater+socker. Koka i 5 minuter till
  3. Ta fram din älskade stavmixer och mixa ihop hela härligheten. Soppan behöver inte bli helt slät, men ju färre stora bitar desto populärare hos våra barn.
  4. Krydda.
  5. Skär paprikan och fisken i lagom munsbitar och lägg i soppan. Låt ligga i ca 5 minuter på svag värme (soppan behöver inte koka).

Servera med grönsallad och timjanbröd.