Basisk quinotto

2011-10 quinottoMmm, den här rätten är verkligen helt underbar! Mycket färg, mycket smak och fullvärdigt protein från quinoan! Jag gillar att blanda röd och vit quinoa, det blir ofta väldigt vackert.

Quinoa är svagt basisk, så den här maten balanserar kroppen. Om du blötlägger solrosfröna på morgonen så blir de ännu nyttigare till kvällen, då försvinner nämligen enzymhämmarna som fröet har för att skydda sig.

Basisk quinotto

4 port

Ingredienser

4 dl quinoa
1 gul lök
2 msk kokosfett
1 tsk garam masala eller tandoori
5 dl vatten
2 tsk Trocomare
2 dl gröna ärtor (ca 120 g)
2 tomater
1 dl solrosfrön (ca 60 g)

Gör så här

  1. Ta fram ärtorna ur frysen och tina dem i rumstemperatur. Om du har blötlagt solrosfröna häller du av vattnet och låter fröna torka på lite hushållspapper.
  2. Skölj quinoa i en sil och låt den rinna av.
  3. Skiva löken och fräs den mjuk och glansig i kokosfett tillsammans med garam masala.
  4. Tillsätt quinoa, vatten och trocomare. Låt allt koka upp och låt sen koka i ca 15 minuter tills allt vatten kokat in.
  5. Hacka tomaterna fint och rosta solrosfröna i stekpanna några minuter på medelvärme (rör hela tiden).
  6. Fluffa upp quinoan med en gaffel och blanda i ärtorna så att de blir ordentligt varma. Blanda i tomathacket.
  7. Strö över solrosfröna.

Servera med en råkostsallad så står du dig länge!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Ingredienser

 

4 dl quinoa

1 gul lök
2 msk kokosfett

1 tsk garam masala eller tandoori

5 dl vatten

2 tsk Trocomare

2 dl gröna ärtor (ca 120 g)
2 tomater

1 dl solrosfrön (ca 60 g)

Gör så här

1.       Ta fram ärtorna ur frysen och tina dem i rumstemperatur.

2.       Skölj quinoa i en sil och låt den rinna av.

3.       Skiva lök och fräs den mjuk och glansig i kokosfet tillsammans med garam masala.

4.       Tillsätt quinoa, vatten och trocomare. Låt allt koka upp och låt sen koka i ca 15 minuter tills allt vatten kokat in.

5.       Hacka tomaterna fint och rosta solrosfröna i stekpanna några minuter på medelvärme (rör hela tiden).

6.       Fluffa upp quinoan med en gaffel och blanda i ärtorna så att de blir ordentligt varma. Blanda i tomathacket.

7.       Strö över solrosfröna.