Bönröra till tacos – nu ännu bättre (aka KP-sås)

Tuva prenumererar på KP, och när jag tjuvläste en av hennes tidningar presenterades lösningen på vårt stora tacoproblem (dvs att aubergine och makrobiotik går inte hand i hand). Man ersätter helt enkelt auberginen med morot!

Och plötsligt blev den här röran superenkel att svänga ihop. Alldels bortsett ifrån att barnen tycker att den är godare än både traditionella köttfärsröror och auberginevarianten. Win, win, win!

Fyll din tortilla med KP-sås, guacamole, het salsa och grönsaker efter smak. Meja har introducerad skivad banan i våra tacos, en oväntad kombo som jag rekommenderar varmt!

Bönröra till tacos – nu ännu bättre (aka KP-sås)

2 vuxna och 4-5 barn av varierande storlek

Ingredienser

500 g morot
rapsolja eller kokosfett
1 dl vatten
0,75 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 msk mörk soja
200 g färdigkokta bönor, gärna borlotti, aduki eller annan ”krämig” sort
0,5 tsk salt
1 tsk citronsaft
1 dl jordnötter eller grovhackade cashewnötter

Gör så här

  1. Riv moroten, antingen grovt på rivjärn eller i en mixer. 
  2. Fräs morotsrivet i lite fett och häll sedan på vatten, spiskummin, paprika och soja. Koka tills morötterna mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Lägg i bönorna och mixa ihop. Vill du ha mer tuggmotstånd/konsistens mosar eller mixar du bönorna för sig och låter moroten vara.
  4. Smaka av med salt och citronsaft, och lägg i jordnötterna. Värm upp och servera!