Bönröra till tacos

Vi har testat lite olika köttfärsersättningar till tacos och detta är den självklara vinnaren. Barnen åt också, ungefär lika stora portioner som de brukar äta av köttfärsen. Vilket i och för sig inte är några mängder, det finns ju så mycket gott att fylla sin tortilla med :-)

Bönröra till tacos

2 vuxna och 4-5 barn av varierande storlek

Ingredienser

200 g färdigkokta kidneybönor
1-2 aubergine, 500 g
lite rapsolja
0,5 tsk salt
0,75 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 msk mörk soja
1 tsk citronsaft
1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Dela auberginen på längden och lägg med snittsidan upp på en plåt. Rosta i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Gröp ur auberginen (släng skalen) och lägg tillsammans med kidneybönor i en kastrull.
  3. Stek upp bönor och aubergine med spiskummin, paprika och soja. Mixa med stavmixern så att kidneybönorna är ganska mosade men inte till en slät puré.
  4. Smaka av med salt och citronsaft, och lägg i jordnötterna. Värm upp och servera!