Briesallad med päron och valnötter

briesalladÄnnu en varm dag, ännu en sallad. Idag bjöd vi mamma på lunch, och dagen till ära testade vi ett helt nytt recept. I orignalet var det inlagd kronärtsskocka istället för päron, men vi ville ha något söt och kärvt att balansera brien med.

Vi har även testat med plommon, och det blev också mycket gott!


Briesallad med päron (eller plommon) och valnötter

3-4 port

Ingredienser

500 g brie av någon bra sort (tex Président)
2 päron eller 6-8 plommon
2 dl valnötter
rejält med sallad, minst 200 g (roman, spenat, ruccola…)
rapsolja och äppelcidervinäger

Gör så här{jcomments on}

  1. Lägg salladen i blöt
  2. Skär bort ytterkanten på brien men låt över- och underkanten sitta kvar. Skär brien i lämpliga kuber.
  3. Skala päronen och skär dem i bitar, alternativt kärna ur plommonen och skär dem i bitar.
  4. Rosta valnötterna.
  5. Slunga salladen torr och lägg den i en skål eller på ett fat. Lägg på brien, päronbitarna och valnötterna.
  6. Servera med rapsolja och äppelcidervinäger efter smak.