Broccolisallad med balsamvinäger och fransk senap

2011-05 balsambroccoliDet här måste vara jordens godaste broccoli. Vi kallar den ”balsambroccoli” och njuter ofta av den. Att den dessutom är snabb- och lättlagad gör ju inte saken sämre. Den kan serveras nygjord och varm, eller förberedas i god tid och serveras kall.

På bilden serverad med lax och enkel bönsallad. Drömgott!

Broccolisallad med balsamvinäger och fransk senap

2 port

Ingredienser

500 g broccoli
salt
1 gul lök
2 msk balsamvinäger
1-2 msk fransk senap
2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter. Skala av det yttersta lagret av broccolistammen och skär den i små bitar. Salta och lättkoka i 0,5 dl vatten 5-6 minuter.
  2. Finhacka löken, blanda ihop den med vinäger, senap och olja. 
  3. När broccolin har kokat klart: Ånga bort eventuell kvarvarande vätska. Blanda broccolin med dressingen och servera.