Broccolisallad med grillad halloumi

Vi hade vänner på besök i helgen, Mickes gamla kompis Martin och hans Paula. Vilka människor! Det var länge sedan vi fick njuta av så fantasisk lärorika, inspirerande och energigivande samtal!

Besöket avslutades med en morsdags-lunch tillsammans med både min mamma och Tuva och Vilma i Palatset. Det blev grillade grönsaker och denna otroligt läckra broccolisallad:


Broccolisallad med grillad halloumi

4-5 portioner

Ingredienser

1 kg broccoli, helst färsk
150-200 g osaltade cashewnötter
600 g halloumiost

Dressing

0,75 dl olivolja
0,5 dl fin balsamvinäger utan E
1 tsk salt
1 msk honung
några tag med svartpepparkvarnen
2 vitlöksklyftor, skalade, finhackade
0,5 rödlök, skalad, finhackad

Gör så här

  1. Ansa broccolin och skär den i ganska små bitar – även stjälken. 
  2. Blanda dressingen.
  3. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
  4. Skiva halloumin och grilla den.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolin i 3 minuter.
  6. Lägg broccolin i en stor skål. Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Lägg på nötterna och servera med den nygrillade halloumin.

Receptet inspirerat av Coop Mersmak