Broccolisallad med ingefära, chili och lime

2011-05 broccoli m ingefraDet här receptet en något förenklad variant av Jamie Olivers broccoli med asiatisk dressing. Förenklad, men minst lika god. Plus att jag räknat om receptet så att det gäller för två personer.

Broccolin passar fantastiskt bra till thaikryddade laxburgare med ingefära och chili, eller till vilken mat som helst som har en asiatisk touch.

Broccolisallad med ingefära, chili och lime

2 port

Ingredienser

500 g broccoli
salt
2 msk finhackad ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk chili flakes
2 msk sesamolja
1 msk soja
1 msk pressad lime
1 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter. Skala av det yttersta lagret av broccolistammen och skär den i små bitar. Salta och lättkoka i 0,5 dl vatten 5-6 minuter.
  2. Finhacka ingefära och pressa vitlök. Blanda med chili flakes, sesamolja, soja, pressad lime och balsamvinäger. Rör ihop.
  3. När broccolin har kokat klart: Ånga bort eventuell kvarvarande vätska. Blanda broccolin med dressingen och servera.