Broccolisallad med tahini och tamari

2011-05 tt-broccoliÄnnu en ljuvligt god broccolivariant. Lättlagad, förstås, och med många goda smaker. Eftersom den innehåller både tahini och tamari kallar vi den lite kärleksfullt för TT-broccoli. Njut den gärna till en grön linssallad och lax!

(På bilden serverad med grön linssallad och tamari-stekt sej, vilket också var väldigt gott.)

Broccolisallad med tahini och tamari

2 port

Ingredienser

500 g broccoli
salt
1 msk pressad citron
1 msk tahini
2 msk olivolja
2 msk tamari
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter. Skala av det yttersta lagret av broccolistammen och skär den i små bitar. Salta och lättkoka i 0,5 dl vatten 5-6 minuter.
  2. Blanda pressad citron, tahini, olivolja och tamari. Pressa i vitlöken och lägg i den finhackade rödlöken. Rör ihop.
  3. När broccolin har kokat klart: Ånga bort eventuell kvarvarande vätska. Blanda broccolin med dressingen och servera.