Broccolisallad med tahini och tamari
Ännu en ljuvligt god broccolivariant. Lättlagad, förstås, och med många goda smaker. Eftersom den innehåller både tahini och tamari kallar vi den lite kärleksfullt för TT-broccoli. Njut den gärna till en grön linssallad och lax!
(På bilden serverad med grön linssallad och tamari-stekt sej, vilket också var väldigt gott.)
Broccolisallad med tahini och tamari
2 port
Ingredienser
500 g broccoli
salt
1 msk pressad citron
1 msk tahini
2 msk olivolja
2 msk tamari
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 rödlök, finhackad
Gör så här
- Skär broccolin i buketter. Skala av det yttersta lagret av broccolistammen och skär den i små bitar. Salta och lättkoka i 0,5 dl vatten 5-6 minuter.
- Blanda pressad citron, tahini, olivolja och tamari. Pressa i vitlöken och lägg i den finhackade rödlöken. Rör ihop.
- När broccolin har kokat klart: Ånga bort eventuell kvarvarande vätska. Blanda broccolin med dressingen och servera.