Chai-krydda (pepparkakskrydda)
Vi är helt sålda på pepparkakskrydda för närvarande. Helt underbart gott att ha 2 tsk frukostgröten istället för att ha kanel ovanpå och gurkmeja i mjölken.
Ungarna tar ibland 1 kryddmått i frukostyoghurten – häpp! så har man pepparkaksyoghurt.
Gott, användbart och tvärenkelt.
Chai-krydda (pepparkakskrydda)
Ingredienser
2 delar kanel
1 del torkad ingefära
1 del malen kryddnejlika
1 del malen kardemumma
Gör så här
- Plocka fram en vacker glasburk ur dina bra-att-ha-gömmor.
- Häll i kryddorna, en och en, och njut av doften och hur vackert det blir när kryddorna lägger sig i lager på varandra.
- Skaka. Klart.
Chai-kryddan är vata- och kaphadämpande. Nejlika och torkad ingefära höjer pitta så har man pittaproblem kan man ju ta det lite lugnt med kryddandet.