Chokladmousse med hallonyogurt

Förföriskt god chokladmousse med mycket chokladsmak. Turkyoghurt istället för creme fraiche balanserar både smaken och fetthalten.

Chokladmousse med hallonyoghurt

6 portioner

Ingredienser

Chokladmousse

2 äggvitor (spara gulorna, se nedan)
1 dl florsocker

1 dl mjölk
50 g smör
200 g mörk choklad
3 msk kakaopulver
250 g turkisk yogurt
2 äggulor

Hallonyoghurt

2 dl hallon, färska eller tinade och avrunna
200 g turkisk yogurt
4 msk gelésocker

Gör så här

  1. Börja med moussen: Vispa äggvitorna och florsocker till en fast marängsmet.
  2. Hetta upp mjölken och smält smöret och chokladen. Blanda i kakaopulvret.
  3. Ta kastrullen av värmen och låt chokladröran svalna lite. Blanda i yoghurt och äggulor.
  4. Vänd ner marängsmeten i chokladröran och häll upp i portionsformar.
  5. Ställ in i kylen ett par timmar, tills det är dags att servera.
  1. Sedan hallonyoghurten. Blanda socker och ställ in i kylen för att den ska tjockna innan servering.
  2. Vid serveringen: blanda hallonen med yoghurten och klicka ut på moussen. Garnera med hallon eller ett chokladflarn.