Citronfräsch sås till fisk

Hittade ett gäng recept i ICA:s sommarblad, bland annat en fisksås som såg spännande ut. Dagsnoteringen på ”spännande” är för övrigt: lättlagad, få ingredienser, fräsch och nyttig. Och med ”nyttig” menas egentligen: ska funka till vardags.

Jojo. Inte illa av en sås att kvala in där. Och det bästa av allt var att den smakade fantastiskt gott :-)
Den passar nog allra bäst till lax, eller grillad forell – till röding (denna gudomliga firre!) var den *nästan* lite väl smakrik.

Citronfräsch sås till fisk

6-8 port

Ingredienser

4 dl turkyoghurt
rivet skal av en citron (bara det gula)
1 msk citronsaft
1 msk honung
4 msk färsk timjan
0,5 tsk havssalt
lite nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Riv skalet av citronen och blanda med yoghurt, citronsaft, honung, salt och svartpeppar.
  2. Repa timjanbladen från kvistarna och hacka litegrann. Blanda i såsen.