Den där gudomliga potatissalladen…

lsa

Sommar, varmt, underbart. Klockan är middagsdags och värmen (eller om det var den där glassen i eftermiddags?) gör att aptiten är lite… svag. Men något behöver man ju äta. Något gott. Och hyfsat lättlagat. Och jämförelsevis nyttigt (inte så svårt med glassen som måttstock 😉

Tittar undrande i kylen. Vad kan den tänkas dölja idag? En påse färskpotatis. Lite Wästerbottenost.

En snabb blick på fönsterbrädan. Jodå, basilikan njuter också av värmen. Och persilja finns i kryddlandet. Hmm…

Mer behövs faktiskt inte för att skapa en fullständigt gudomlig potatissallad. Förutom lite stapelvaror förstås.

Tack underbara Carina för receptet!

Den där godomliga potatissalladen…

3 port (som huvudrätt)

potatissallad

Ingredienser

1 kg färskpotatis (det går bra med gårdagens färdigkokta)
ca 25 blad färsk basilika
ca 1 dl persilja
1,5 msk äppelcidervinäger
3 msk olivoja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
50 g Wästerbottenost

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatisen, eller ta fram gårdagens färdigkokta ur kylen och ljumma den till önskad temperatur.
  2. Mixa under tiden alla andra ingredienser utom WB med stavmixern.
  3. Riv WB:n fint.
  4. Gå och läs, eller vattna squashen, eller bara lyssna på fågelsången.
  5. När potatisen är klar: skär den i munsbitar, lägg i en skål, häll på dressingen och WB:n och blanda om.
  6. Servera med en grönsallad och kanske några grillade grönsaker – gärna grillade tomater med lite grovt smulad WB över. Gudomligt är bara förnamnet.