Drinktilltugg med ädelost och päron
Till lördagens festmåltid ville vi ha en liten starter. Hittade ett recept i Icas Buffé som såg lovande ut. Men jag har ju liiite svårt för halvfabrikat så det blev hemmagjord pizzadeg istället. Och jag har alldeles oerhört svårt för att köpa o-ekologiska vindruvor. Eftersom Täby Centrum i detta avseende är ett sorgligt kapitel så fick det bli söta fina päron istället.
Självklart kunde jag inte avhålla mig från att förenkla receptet lite, vem i hela friden har lust att riva kladdig ädelost?
Drinktilltugg med ädelost och päron
Rikligt till 4, lagom till 6 personer
Ingredienser
0,5 liten sats pizzadeg (dvs 1,25 dl av varje mjölsort osv)
1 rödlök
lite rapsolja
140 g ganska stark gorgonzola eller annan ädelost
125 g Philiadelfia-ost
0,5 tsk salt
1 päron
50 g valnötter
Gör så här
- Gör pizzadegen. Den går bra att förbereda och förvara några timmar i kylen.
- Skiva rödlöken fint och stek den mjuk i rapsolja.
- Mosa ihop ädelost och Philadelfiaost med en gaffel. Blanda i saltet.
- Skär päronet i små fina bitar och halvera valnötterna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut pizzadegen till ca 30*30 cm på en plåt.
- Bred ut ostblandningen på pizzadegen.
- Fördela rödlöken, päronbitarna och valnötterna på osten.
- Grädda i 15-20 minuter, tills det ser klart ut.
- Låt svalna en stund och skär sedan i lagom stora munsbitar.