Drinktilltugg med ädelost och päron

minipizzorTill lördagens festmåltid ville vi ha en liten starter. Hittade ett recept i Icas Buffé som såg lovande ut. Men jag har ju liiite svårt för halvfabrikat så det blev hemmagjord pizzadeg istället. Och jag har alldeles oerhört svårt för att köpa o-ekologiska vindruvor. Eftersom Täby Centrum i detta avseende är ett sorgligt kapitel så fick det bli söta fina päron istället.

Självklart kunde jag inte avhålla mig från att förenkla receptet lite, vem i hela friden har lust att riva kladdig ädelost?

Drinktilltugg med ädelost och päron

Rikligt till 4, lagom till 6 personer

Ingredienser

0,5 liten sats pizzadeg (dvs 1,25 dl av varje mjölsort osv)
1 rödlök
lite rapsolja
140 g ganska stark gorgonzola eller annan ädelost
125 g Philiadelfia-ost
0,5 tsk salt
1 päron
50 g valnötter

Gör så här

  1. Gör pizzadegen. Den går bra att förbereda och förvara några timmar i kylen.
  2. Skiva rödlöken fint och stek den mjuk i rapsolja.
  3. Mosa ihop ädelost och Philadelfiaost med en gaffel. Blanda i saltet.
  4. Skär päronet i små fina bitar och halvera valnötterna.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Kavla ut pizzadegen till ca 30*30 cm på en plåt.
  7. Bred ut ostblandningen på pizzadegen.
  8. Fördela rödlöken, päronbitarna och valnötterna på osten.
  9. Grädda i 15-20 minuter, tills det ser klart ut.
  10. Låt svalna en stund och skär sedan i lagom stora munsbitar.