Enkla, frasiga våfflor
Våffeldagen närmar sig med stormsteg. Jag trodde länge att man var tvungen att köpa en färdig mix för att få goda våfflor, men det är naturligtvis en kraftig vanföreställning. Hemmagjord våffelsmet är en barnlek att sno ihop. På fredag blir det nog faktiskt barnen som gör det
Vi äter inte våfflor speciellt ofta, men när vi gör det så gör vi det ordentligt. Använd ekologiska ingredienser, vispa grädden fluffig och servera med en sylt med mycket bär. Ät långsamt, tugga ordentligt och njuuuut!
Enkla, frasiga våfflor10 laggar
Ingredienser
125 g smör
5 dl mjölk
3,75 dl (225 g) vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
Gör så här
- Smält smöret och blanda med mjöl och mjölk till en jämn smet i en bunke. Ställ in i kylen om du inte ska grädda våfflorna på en gång.
- När det är dags att grädda: blanda i bakpulvret, hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smör.
- På vårt våffeljärn häller man på ca 0,75 dl smet per lagg och gräddar i 1,5 minut.