Färsk spenat med vita bönor, basilika och pinjenötter

2011-05 frsk spenat m vita bnorOm man vill ha ett både tjusigt och gott tillbehör, då passar den här rätten utmärkt. På bilden serverad med halstrad tonfisk på en bädd av frästa champinjoner, och en jordärtsskocksgratäng.

 

Färsk spenat med vita bönor, basilika och pinjenötter

2 port

Ingredienser

2 msk olivolja
300 g vita bönor
1 stor vitlöksklyfta, pressad
200 g färsk spenat
1/4 tsk salt
0,5-1 dl tunt skuren basilika
1 msk rivet citronskal
2 msk pinjenötter
färskmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan och lägg i bönor, vitlök, färsk spenat och salt. Rör runt tills spenaten mjuknat, 3-5 minuter.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i en annan panna tills de får fin färg.
  3. Riv citronskalet och skär basilikan.
  4. Tag spenat- och bönröran från värmen och tillsätt citron, basilika och några tag svartpeppar.