G(r)illad röding i foliepaket

Igår hade jag, Tuva och Vilma mina underbara vänner Eva och Caroline på besök, och Carolines son Adrian. Jag vågade mig på att grilla fisk (och saknade Micke enormt när grillen skulle roddas samtidigt som jag ville prata med mina vänner 😉

Maten blev hur som helst väldigt uppskattad av både liten och stor – och eftersom barnen skippade stuffingen blev det desto mer till oss vuxna. Mums!

 

 

Grillad röding i foliepaket

4 port

Ingredienser

2 rejäla rödingar eller 4 portionsforeller av tex regnbåge
0,5 knippa färsk lök eller 0,5 purjolök
0,5-1 kruka persilja
rivet skal av 1 citron
50 g smör
2 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka lök och persilja, och riv skalet (bara det gula) av en citron.
  2. Skölj fisken in- och utvändigt. Ta av huvudet, och klipp bort fenorna om du orkar.
  3. Lägg fisken med ryggsidan ned på en rejäl bit aluminiumfolie. 
  4. Fyll med lök, persilja och citron. Salta och lägg i rejält med smör.
  5. Svep folien om fisken så att det sluter tätt.
  6. Lägg på varm grill och lägg på locket. Stora fiskar blir klara på 20 min (ca 200 grader). Vänd några gånger under tiden.

Servera med grönsallad och grillade grönsaker efter smak.