Grillad aubergine med vitost
Ojojoj så gott det här blev. I originalreceptet är det mjukost eller mozzarella, men den här varianten med orientalisk vitost var *ännu* bättre. Tyvärr har jag inte hittat någon ekologisk variant av vitosten, som är ungefär som fetaost men mildare och mjukare i både konsistens och smak.
Trots den o-ekologiska osten blev det både underbart välsmakande och lättlagat, perfekt mat sådana här varma dagar som vi får njuta av just nu!
Grillad aubergine med vitost2 port
Ingredienser
1 stor aubergine
lite olivolja
300 g vitost
salt och peppar
körsbärstomater
Gör så här
- Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och pensla dem på bägge sidor med olivolja.
- Skiva vitosten i hälften så många skivor som du har aubergineskivor.
- Salta och peppra auberginen och lägg skivorna på grillen. Låt dem få färg på båda sidor och bli lite mjuka.
- Lägg också körsbärstomaterna på grillen. De är klara när de spruckit och fått lite färg (mer färg än på bilden).
- Lägg en skiva vitost på en skiva aubergine, och toppa med ytterligare en skiva aubergine. Fortsätt grilla tills osten mjuknat.
Servera med en grönsallad och en sås ihoprörd av 2/3 Hot Ajvar och 1/3 turkisk yoghurt.