Grillad aubergine med vitost

grillad_aub_vitost

Ojojoj så gott det här blev. I originalreceptet är det mjukost eller mozzarella, men den här varianten med orientalisk vitost var *ännu* bättre. Tyvärr har jag inte hittat någon ekologisk variant av vitosten, som är ungefär som fetaost men mildare och mjukare i både konsistens och smak.

Trots den o-ekologiska osten blev det både underbart välsmakande och lättlagat, perfekt mat sådana här varma dagar som vi får njuta av just nu!

Grillad aubergine med vitost

vitost2 port

Ingredienser

1 stor aubergine
lite olivolja
300 g vitost
salt och peppar
körsbärstomater

Gör så här

  1. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och pensla dem på bägge sidor med olivolja.
  2. Skiva vitosten i hälften så många skivor som du har aubergineskivor.
  3. Salta och peppra auberginen och lägg skivorna på grillen. Låt dem få färg på båda sidor och bli lite mjuka.
  4. Lägg också körsbärstomaterna på grillen. De är klara när de spruckit och fått lite färg (mer färg än på bilden).
  5. Lägg en skiva vitost på en skiva aubergine, och toppa med ytterligare en skiva aubergine. Fortsätt grilla tills osten mjuknat.

Servera med en grönsallad och en sås ihoprörd av 2/3 Hot Ajvar och 1/3 turkisk yoghurt.