Grillade grönsaker

Förra året var vi lite förvirrade när vi skulle grilla. Vad grillar man om man inte vill ha kött eller fisk, liksom? Jag vet inte om det var därför, eller för att sommaren (så här i efterhand) kändes väldigt regnig, men grillen blev stående oanvänd typ hela sommaren.

Det är ändring på det i år!

Man kan grilla grönsaker. Scampi. Fisk. Halloumi. Och vad man än grillar så blir det ju alldeles vansinnigt gott!

Grillade grönsaker

Aubergine, skuren på snedden i ca 1 cm tjocka skivor
Squash, skuren på snedden i något tunnare skivor
Små champinjoner
Sötpotatis, skuren på snedden i ca 1 cm tjocka skivor
Körsbärstomater
Ananas

Gör så här

Pensla med önskad marinad en liten stund före grillningen. Körsbärstomater och ananas behöver ingen som helst kryddning.

Världens enklaste sojamarinad

1 dl soja
1 dl olivoja
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta

Blanda ihop alla ingredenser i en burk med vid öppning. Blanda ordentligt och pensla med så bred pensel som möjligt. Marinaden är tjock i botten, så se till att trycka ned penseln ordentligt i burken så att soja-gucket kommer med!