Grön linssallad
Den här rätten är också en mycket praktiskt bas om man vill äta 4HB. God, enkel och lätt att variera med olika kryddor. Testa tex curry och/eller gurkmeja och färska örtkryddor. Eller kanske några hackade tomater.
Linssalladen är lite torr i sig själv och kräver ett såsigt tillbehör. Den blir till exempel nästan syndigt god tillsammans med stekta tomater med balsamvinäger.
Grön linssallad
4 port
Ingredienser
4 dl gröna linser
7 dl vatten
1 tsk salt
50 g smör (olivolja går också bra men smör blir godare)
2 tsk citronsaft
1 rödlök, finhackad
Gör så här
- Skölj linserna och blötlägg dem några timmar i vattnet. Det är inte nödvändigt att blötlägga, men linserna kokar snabbare och håller ihop bättre.
- Koka linserna mjuka, ca 20 min för blötlagda linser. Hacka under tiden löken. Häll av ev. överflödigt vatten och krydda.