Grön linssallad

2011-05 grn linssallad o stekt sej

Den här rätten är också en mycket praktiskt bas om man vill äta 4HB. God, enkel och lätt att variera med olika kryddor. Testa tex curry och/eller gurkmeja och färska örtkryddor. Eller kanske några hackade tomater.

Linssalladen är lite torr i sig själv och kräver ett såsigt tillbehör. Den blir till exempel nästan syndigt god tillsammans med stekta tomater med balsamvinäger.

Grön linssallad

4 port

Ingredienser

4 dl gröna linser
7 dl vatten
1 tsk salt
50 g smör (olivolja går också bra men smör blir godare)
2 tsk citronsaft
1 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Skölj linserna och blötlägg dem några timmar i vattnet. Det är inte nödvändigt att blötlägga, men linserna kokar snabbare och håller ihop bättre.
  2. Koka linserna mjuka, ca 20 min för blötlagda linser. Hacka under tiden löken. Häll av ev. överflödigt vatten och krydda.