Grönsoppa (broccolisoppa med rostade solroskärnor)

Barnens absoluta favoritsoppa. Lättlagad och delikat, även för vuxna!

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

4 portioner

Ingredienser

8-12 dl vatten
ca 500 g broccoli i bitar
3-4 medelstora skalade potatisar, i skivor
1 liten gul lök, i tunna skivor
2 tsk örtsalt
1-2 msk torkade korianderblad eller rejält med färsk koriander
nymalen svartpeppar

ca 1 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i broccoli, potatis, lök och örtsalt. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka 10-15 minuter.
  2. Torrosta under tiden solroskärnorna i en het stekpanna tills de blir lite bruna.
  3. Krydda soppan med koriander och svartpeppar.
  4. Mixa direkt i grytan med stavmixer.
  5. Servera soppan med en liten hög solroskärnor i varje tallrik.