Grönsoppa (broccolisoppa med rostade solroskärnor)
Barnens absoluta favoritsoppa. Lättlagad och delikat, även för vuxna!
Broccolisoppa med rostade solroskärnor
4 portioner
Ingredienser
8-12 dl vatten
ca 500 g broccoli i bitar
3-4 medelstora skalade potatisar, i skivor
1 liten gul lök, i tunna skivor
2 tsk örtsalt
1-2 msk torkade korianderblad eller rejält med färsk koriander
nymalen svartpeppar
ca 1 dl solroskärnor
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg i broccoli, potatis, lök och örtsalt. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka 10-15 minuter.
- Torrosta under tiden solroskärnorna i en het stekpanna tills de blir lite bruna.
- Krydda soppan med koriander och svartpeppar.
- Mixa direkt i grytan med stavmixer.
- Servera soppan med en liten hög solroskärnor i varje tallrik.