Guldris

guldris o gronsaksbiffarMmm, inspirerade av den fantastiska mat AnnaKarin lagade åt oss under vår kursvecka i somras uppfann vi ”guldriset”. Barnen älskar det. Vi älskar det. Serveras till grönsaksbiffar, panir eller vilken rätt som helst där ett vackert gult, milt kryddat ris passar :-)

Guldris

5 port

Ingredienser

4 dl basmatiris
rapsolja
1 rödlök
0,5  tsk gurkmeja
1 msk finhackad ingefära
7 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Skölj riset. Hacka rödlöken och ingefäran. Mät upp 1 dl kokosmjölk och frys in resten i dl-förpackningar (aha! bra att ha till framtida guldris! :-)
  2. Fräs riset, löken, gurkmejan och ingefäran i lite rapsolja en stund, så att allt är gult och fint.
  3. Häll på vatten, kokosmjölk och salt. Koka upp och dra ned värmen.
  4. Koka enligt anvisningarna på paketet (Änglamarks basmatiris: koka på låg värme under lock i 10 minuter, låt sedan riset vila i 10 minuter).
  5. Servera med grönsaksbiffar, panir eller något annat gott!