Hasselnötsmuffins
Sommarlov med barnen. Lata dagar; pyssel hemma på förmiddagarna och iväg på cykeltur med alla barnen efter lunch. Siktet inställt på någon större lekpark, vattenflaskor och mellis packat. Frukt och… hmm. Vad tar vi idag? Något som stagar upp frukten och inte blir dåligt i värmen… (svettiga ostmackor går bort).
Muffins! Japp, någorlunda nyttiga dessutom. Malda nötter i, och olja istället för smör. Så får det bli.
”Mamma, de här muffinsarna hamnar på topp-topp-topp-listan!”
Godkänd av världens mest kräsna jury. Puh 😉
Hasselnötsmuffins
Ingredienser
125 g hasselnötskärnor (ca 2 dl)
2 ägg
2 dl socker
1, 5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl olja (rapsolja eller solrosolja)
1, 5 dl mjölk
Gör så här
- Mal hasselnötterna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda hasselnötterna, mjölet och bakpulvret.
- Rör i oljan, mjölken och ägg+socker.
- Fördela i formar. Små formar => 24 muffins.
- Grädda i 175 grader i ca 20 min.