Indisk linssoppa med bladspenat

Testade en indisk soppa från Buffé häromveckan. Modifierade receptet och här är resultatet. En helt fantastiskt god soppa som funkar både som vardagsmat och förrätt till fest. Smaken är balanserad och het på samma gång.

Indisk linssoppa med bladspenat

4 portioner

Ingredienser

4 dl torkade röda linser
1 gul lök
2 msk olja
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1,5 liter vatten
4-5 tsk Trocomare (3 tärningar grönsaksbuljong)
2 kanelstänger
400 g krossade tomater
100 g bladspenat
0,5 dl pressad citronjuice
0,5 tsk salt
nymalen peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, fräs den mjuk i olja.
  2. Skölj linserna, tillsätt vatten, buljongtärningar, linser, curry, garam masala, gurkmeja och kanelstänger. Koka under lock tills linserna är mjuka, 10-15 minuter.
  3. Ta upp kanelstängerna, mixa med stavmixer, lägg i kanelstängerna igen.
  4. Rör ner krossade tomater och krydda med citronjuice, salt och peppar.
  5. Lägg i spenaten och se till att den blir varm.

Om du tänker spara soppa till dagen därpå:
Gammal spenat ser så sorglig ut! Ta därför undan den soppa som ska sparas innan du lägger i spenaten. I den sparade soppan kan du lägga i spenaten inför uppvärmningen istället.