Kesolåda med tonfisk

Ibland får vi keso över när tjejerna ätit sina pannkakor (keso och sylt är en helt magisk kombination, förutom att keson gör pannkakorna lite mer proteinrika).

Då är det perfekt att använda keson till en matig lunch, som i den här kesolådan med tonfisk. Med en bön- eller linssalld och grönsaker blir den 4HB-godkänd.
Den tog 30 minuter att laga, inklusive 25 minuter i ugnen… Jättegott, jätteenkelt, jättesnabbt och jättenyttigt. Kan det bli bättre?

Kesolåda med tonfisk

4 portioner

Ingredienser

250 g keso
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
2 ägg
0,25 havssalt (den mindre mängden om barnen ska äta)
0,5 tsk Trocomare örtsalt
1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda alla ingredienser och häll ned i en (smord eller teflonbelagd) ugnsform.
  3. Grädda i 25 minuter (beror såklart på formens storlek).

Servera med bön- eller linssallad och en rejäl portion grönsaksröra eller wokade grönsaker. Grönsakerna bör ha något rött eller orange inslag (paprika, tomat, morot) annars blir rätten lite blek i färgen. (Fast fortfarande jättegod :-)

Inspirerat av Mat-Lat.