Kikärtsbiffar med potatis och soltorkade tomater

kikrtsbiffar med potatisIgår fixade jag lunch åt mamma. Eller. Jag var inte klar när hon kom så vi fixade tillsammans. Mysigt! Jag testade ett nytt recept på kikärtsbiffar, som jag i vanlig ordning gjorde om lite grann. Det blev för lite salt, men det ska vara korrigerat i receptet nedan.

Biffarna höll i alla fall ihop alldeles enormt fint – kall, kokt potatis is da shit för att binda ihop grönsaksbiffar!

Till kikärtsbiffarna åt vi tzatziki, avocado och en underbar sallad med bland annat groddade mungbönor. Mums!

Kikärtsbiffar med potatis och soltorkade tomater

3 port

Ingredienser

400 g kall, kokt potatis (jag tog färskpotatis och orkade inte skala)
400 g färdigkokta kikärtor
25 g soltorkade tomater, blötlagda efter vägning
2 tsk spiskummin (hmm… nästa gång ska jag prova med basilika istället, borde bli toppen till tomaterna!)
1 tsk timjan
1-2 tsk salt (smaka av!)
rapsolja

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och grovblanda med kikärtorna. Mixa i omgångar i en mixer (stavmixern räckte inte till för mig).
  2. Strimla de soltorkade tomaterna fint.
  3. Blanda i tomater och kryddorna och mojsa ihop.
  4. Forma sex biffar och stek i rapsolja. Medelhög värme, 8 minuter totalt.