Koka quinoa

2011-10 quinoaQuinoa är liksom ett under av bra egenskaper. Basiskt, glutenfritt och proppfullt av nyttigheter och fullvärdig protein. Vackert – finns i vitt, rött och svart och piffar upp vilken måltid som helst. Går snabbt och lätt att koka och ger ett underbart tuggmotstånd. Förutom att det är gott!

Risenta, Garant och Saltå Kvarn är tre exempel på ekologiska alternativ, varav åtminstone Garant är mycket prisvärd.

Koka quinoa

4 portioner

Ingredienser

3 dl quinoafrön i valfri färg
4,5 dl vatten
1,5 tsk trocomare

Gör så här

  1. Mät upp quinoan i en sil och skölj den i ljummet/varmt vatten. Sköljningen tar bort eventuella bitterämnen som kan sitta kvar i skalet.
  2. Häll över quinoan i en kastrull och häll i vatten och trocomare. Koka upp, lägg på ett lock och sänk värmen.
  3. Koka i 15 minuter. Ta av locket och koka torrt om det behövs. Klart!