Kokosdaal
Ännu en favorit hos både barn och vuxna i det Jakobssonska hemmet. Låt dig inte avskräckas av den till synes långa listan, det är mest kryddor. Den här rätten ger mycket smak för lite jobb!
Servera med basmati- eller jasminris, och en grönsallad förstås. Eller (4HB) med blomkål och en bit stekt fisk.
Kokosdaal
4-5 portioner
Ingredienser
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1,5 tsk havssalt
1 msk limesaft
Gör så här
-
Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.
-
Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel.
-
Skölj linserna, häll i dem och rör om ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten.
-
Låt koka sakta under lock i 25 – 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.