Lars Anderssons kladdkaka

Den här kladdkakan är så sanslöst god så det går inte att beskriva. Den måste helt enkelt upplevas. Gärna med ekologisk vaniljglass och frukt eller bär, tex mogen kiwi i små bitar…

Tack Lars för denna ständigt återkommande fredagsdessert!

Lars Anderssons kladdkaka

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk äkta vaniljpulver (finns ekologiskt på Coop)
1 tsk havssalt
100 g smält smör

Gör så här

  1. Vispa äggen och sockret till en äggsmet.
  2. Rör ihop resten av ingredieserna till en kakaosmet
  3. Rör ihop kakaosmeten med äggsmeten.
  4. Smeta ut i en lagom stor form. Vi brukar använda en teflonform som är typ 17*24 cm, den behöver man inte smörja och greja med.
  5. Grädda i 26,5 minuter (varken mer eller mindre 😉 i 175 grader.