Lins- och hirsbiffar

lins-o-hirsbiffarHär kommer ett makrobiotiskt recept på välsmakande linsbiffar som håller ihop. Hirs och linser tillsammans ger dessutom fullvärdigt protein.

På bilden är biffarna serverade med rostade röda rötter (utan WB) och varma grönsaker.

Hirsbiffarna är ett perfekt tillbehör (20-30% av tallriken) om du vill äta basiskt. Fyll resten av tallriken med grönsaker och rotfrukter så är du hemma!

Lins- och hirsbiffar

3 port (6 biffar)

Ingredienser

1 dl gröna linser
1 dl hirs
4,5 dl vatten
1 rödlök
1 msk finhackad färsk ingefära
0,5 tsk salt
2 tsk shoyu
1 tsk koriander
0,5 dl kikärtsmjöl

Gör så här

  1. Skölj de gröna linserna och låt dem gärna ligga i blöt i vattnet ett par timmar.
  2. Koka linser och hirs i ca 20 min eller tills linserna är mjuka. Låt svalna med locket på.
  3. Blanda i övriga ingredienser. Tillsätt kikärtsmjölet sist och se till att konstistensen blir fast.
  4. Forma biffarna.
  5. Antingen kan du lägga dem på en smord plåt och grädda i ugn (200 grader) i 10 min, vänd sedan biffarna och grädda ytterligare 10 minuter.
    Eller så kan du steka dem i kokosfett i en stekpanna, några minuter på varje sida så att de blir genomvarma och får vacker yta.
    Det ena tar lång tid men kräver i princip ingen arbetsinsats, det andra går fort men kräver passning.

Servera med grönsaker efter tycke och smak :-)