Linsfärssås med morötter
Här är ännu en variant på ”linsfärssås”, aningens 4HB-modifierad. Fast jag vet inte hur 4HB chilisås är egentligen… Hur som helst, den är inte lika söt som Tuvas, men lika snabb, enkel och god! Och kidsen äter glatt
Linsfärssås med morötter
4-5 portioner
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
lite olja
4 dl röda linser, väl sköljda
300 g morötter
4-6 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
2 tsk paprikapulver
3 msk soya, gärna mörk
0,5 dl solroskärnor
1 msk timjan
0,5 tsk havssalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
- Fräs lök i oljan i en traktörpanna eller lite större gryta. Ansa och riv eller hacka morötterna.
- Häll i alla ingredienser utom salt och svartpeppar.
- Koka under lock 15-20 minuter, späd med vatten vid behov. Rör då och då, linserna suger gärna fast i botten annars.
- När linserna är mjuka: ta av locket och koka ihop till lagom konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera med fisk och grönsaker.