Linsfärssås

Den här brukar vi äta istället för köttfärssås. Ungarna älskar den! När vi lagade den första gången mörkade vi att det var linser i. Tuva genomskådade oss, ”den ser lite linsig ut”, men godkände den efter avsmakning. Sedan fick hon lova att hålla tyst till efter middagen.
Alla barnen åt med god aptit och numera är det inga problem att servera dem linser :-)

Linsfärssås

4-5 portioner

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
lite olja
4 dl röda linser, väl sköljda
4-6 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
2 tsk paprikapulver
2 msk soya, gärna mörk
0,5 dl solroskärnor
1 msk timjan
1 tsk socker
1 tsk havssalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna eller lite större gryta.
  2. Häll i alla ingredienser utom salt och svartpeppar.
  3. Koka under lock 15-20 minuter, späd med vatten vid behov. Rör då och då, linserna suger gärna fast i botten annars.
  4. När linserna är mjuka: ta av locket och koka ihop till lagom konsistens. Salta och peppra.

Servera med spagetti (eller ris) och en grönsallad.