Malins cheesecake
Den här frusna cheesecaken med citron är nästan löjligt god, och nästan löjligt lättlagad.
Malin har numera flyttat till Skåne men hennes cheesecake träffar vi en hel del
Malins cheesecake
6 portioner
Ingredienser
10 digestivekex
50 g smör
rivet skal av 1 citron
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
0,25 tsk äkta vanlijpulver
0,25 tsk havssalt
200 g philadelphiaost
bär till servering
Gör så här
- Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop till en smulig deg och tryck ut den i en rund form, 20-22 cm i diameter.
- Riv skalet av en ekologisk citron och vispa grädden ganska hårt.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och smeta ut i formen.
- Ställ in i frysen någon timme. Ta fram cheesecaken 10-15 minuter före servering. Servera med tex blåbär eller hallon.