Malins cheesecake

Den här frusna cheesecaken med citron är nästan löjligt god, och nästan löjligt lättlagad.

Malin har numera flyttat till Skåne men hennes cheesecake träffar vi en hel del :-)

Malins cheesecake

6 portioner

Ingredienser

10 digestivekex
50 g smör
rivet skal av 1 citron
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
0,25 tsk äkta vanlijpulver
0,25 tsk havssalt
200 g philadelphiaost

bär till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop till en smulig deg och tryck ut den i en rund form, 20-22 cm i diameter.
  2. Riv skalet av en ekologisk citron och vispa grädden ganska hårt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och smeta ut i formen.
  4. Ställ in i frysen någon timme. Ta fram cheesecaken 10-15 minuter före servering. Servera med tex blåbär eller hallon.