Marinerade kikärtor till vardags

marinerade_kikrtorSaffransmarinerade kikärtor är en riktig festrätt, men till vardags passar den här varianten alldeles utmärkt. Den går att variera i det oändliga med kryddningen. Själv är jag inne i en curry-å-gurkmeja-å-bladpersilja-period vilket är en kombination så god som någon.

Marinerade kikärtor till vardags

3-4 port

Ingredienser

450 g färdigkokta kikärtor
1 rödlök
3 msk rapsolja
3 msk pressad citron
0,75 tsk salt

curry, gurkmeja eller någon annan frestande krydda
persilja eller annat kryddgrönt

Gör så här

  1. Koka (eller tina) kikärtorna och finhacka rödlöken. Blanda med rapsolja, pressad citron och salt.
  2. Krydda enligt önskemål och smak. Låt gärna stå ett par timmar så att smakerna hinner utvecklas.
  3. Servera med tex vardagsvarianten av varm rödkålssallad, råris eller guld-råris och något grönt som tex lättkokt och lättsaltad broccoli, squash och/eller haricot verts. Grymt gott!

Tips: vi brukar koka en påse kikärtor då och då och sedan lösfrysa dem på en plåt innan vi packar dem i fryspåsar. Superenkelt att få precis så mycket som man vill ha, och de tinar jättesnabbt.