Morötter med ingefära, kokos och cashewnötter

mortter_m_ingefraEtt recept från en ayurvedisk matlagningskurs vi var på. Egentligen ska det vara chili och senapsfrö i den, men jag tyckte inte att det tillförde så mycket. Hett blir det i alla fall tack vare ingefäran!

Morötter med ingefära, kokos och cashewnötter

Ingredienser

500 g morötter
1 dl hackad ingefära
1 dl vatten
2 msk riven kokos
0,5 dl kokosmjölk
0,25 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 dl hackade cashewnötter, rostade i 10 minuter i 150 grader

Gör så här

  1. Riv morötterna på grova sidan och hacka ingefäran. Ännu roligare blir det att göra i en matberedare.
  2. Koka upp morötter, ingefära och vatten och låt sjuda under lock ett par minuter.
  3. Tillsätt kokosflingor, kokosmjölk och gurkmeja och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Rosta under tiden cashewnötterna och grovhacka dem. Lägg dem ovanpå röran och servera.