Nektarinsalsa

nektarinsalsaIbland, när barnen åker till sina andra föräldrar, får vi väldigt mycket frukt över. Jag och Micke äter mest frukt till glass, och det blir så hiskeligt mycket glass att äta om vi ska göra av med frukten på det sättet. Liksom.

Då är det läge att hitta på något annat användningsområde. Istället för glass kan man ju tänka sig… hmm. Halloumi. Jajjamensan. En nektarinsalsa till den nygrillade halloumin. Fräscht så att det förslår, och nektarinerna piggar upp halloumin så att den nästan ler :-)


Nektarinsalsa

2 portioner

Ingredienser

6-8 små nektariner, det gör inget om de är en aning mjuka och mosiga
rödlök, motsvarande en scharlottenlök ungefär
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja
1 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär nektarinerna i bitar (bort med kärnan, förstås).
  2. Finhacka röd- och vitlök samt persilja.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.