Pizzasallad och cole slaw

I onsdags hade vi ”familjepicknick” med Vilmas klass. De medhavda pizzorna var perfekt utflyktsmat, och jag kompletterade dem med en coleslaw. Hittade ett toppenrecept på Coop, här bara modifierat genom att jag dubblat det och angivit mänderna vitkål och morot i gram istället. och tagit bort sockret, förstås.

Jag strimlade vitkålen på en grönsaksmandolin, inspirerad av Lotta Lundgrens lovtal till detta redskap. Have fun! :-)

Pizzasallad

1 stor sats

Ingredienser

Ett vitkålshuvud på 750-800 g
3 msk äppelcidervinäger
3 msk rapsolja
3 msk vatten
1 tsk havssalt
nymalen svartpeppar

Coleslaw

ca 200 g av vitkålssalladen (1/4 sats)
1 morot (75-100 g)
0,5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Riv vitkålen fint. Blanda med resten av ingredienserna till vitkålssalladen. Låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen.
  2. Riv moroten grovt. Blanda med ungefär en fjärdedel av vitkålssalladen och yoghurt. Funkar inte bara till pizza utan även till sojabönbiffar, medelhavspaj, kesolåda med tonfisk eller typ vad som helst :-)