Räksallad med avocado, lime och koriander. Och bönor.

2011-05 rksallad m avokado lime o korianderMmm. En underbart god helglunch med många goda smaker får man i den här salladen. Garant (Willys, Hemköp) säljer fina KRAV-märkta ”Extra stora ishavsräkor”. De håller högre kvalitet än Änglamarks motsvarighet om du frågar mig.

Salladen är matig i sig själv tack vare bönorna, och med extra grönsaker (på bilden broccolisallad med rivet citronskal) står du dig ända till middagen.

Räksallad med avocado, lime och koriander. Och bönor.

2 port

Ingredienser

200 g färdigskalade räkor, helst KRAV-märkta
300 g blandade färdigkokta bönor (på bilden: svarta, vita, pinto)
1 rödlök
2 msk olivolja
1-2 msk pressad lime
0,5 tsk havssalt
1 avocado
en näve färsk koriander
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna, gärna långsamt i kylen om du är den välplanerade sorten. Passa även på att ta fram bönorna om du, liksom jag, förvarar dem i frysen.
  2. Hacka rödlöken fint. Blanda ned i bönorna tillsammans med olivolja, pressad lime och salt. Limen kan ta över ganska snabbt, så var lätt på handen.
  3. Tärna avokadon (dela den och ta ur kärnan, snitta ett rutmönster och gröp ur med sked) och lägg den ovanpå bönröran tillsammans med räkorna. Svep över några tag med pepparkvarnen.
  4. Toppa med färsk koriander som du klipper över hela härligheten.