Tortillas

Idag blir det tacos, till både vår och barnens förtjusning. Tortillabröd som fylls (till bredden eller strax däröver) med fräscha grönsaker, guacamole, ost, salsa och bönröra.

Vi blev så lyckliga när vi hittade ekologiska tortillas i affären. Ända tills vi läste innehållsförteckningen. Suck. Why, oh why är det så mycket *stuff* i allt?

Numera gör vi (förstås, präktigt värre) våra egna ekologiska tortillas. Det tar 30 minuter och kostar typ 6:- för 10 st. I kid you not.

Tortillas

10 st

Ingredienser

180 g vetemjöl
180 g grahamsmjöl
0,5 tsk havssalt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
2 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Rör i olja och vatten och blanda ihop till en jämn deg.
  3. Dela degen i 10 bitar och täck med gladpack eller lägg in i en plastpåse (degen torkar fort).
  4. Kavla ut en degbit så att den blir stor som en pannkakslagg och grädda på – trumvirvel – pannkakslaggen :-)
    Vår spis går till 9, vi brukar grädda tortillas på 5:an. 20 sekunder på varje sida är lagom.
    Medan man gräddar tortillan börjar man kavla ut nästa degbit, repeat until.
  5. Lägg in de färdiga tortillasarna i en plastpåse eller svep in dem in en handduk så att de inte torkar.