Tuvas linssås med ananas och paprika

tuvas_linser

Tuva hade lite synpunkter på ”linsigheten” (ni vet, det där lite torra, smuliga) i vår linsfärssås. Hon föreslog en pimpning för att göra den lite saftigare, och resultatet blev ljuvligt gott.

Tuvas linssås med ananas och paprika

4-5 portioner

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
lite olja
4 dl röda linser, väl sköljda
4-6 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
2 tsk paprikapulver
3 msk soya, gärna mörk
0,5 dl solroskärnor
1 msk timjan
1 liten burk krossad ananas
0,5-1 röd eller gul paprika
0,5 tsk havssalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna eller lite större gryta.
  2. Häll i alla ingredienser utom ananas, paprika, salt och svartpeppar.
  3. Koka under lock 15-20 minuter, späd med vatten vid behov. Rör då och då, linserna suger gärna fast i botten annars.
  4. När linserna är mjuka: ta av locket och koka ihop till lagom konsistens. Lägg i ananas och paprikabitar och låt allt bli varmt.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Servera med råris och grönsaker.