Vackersallad med quinoa, rödbetor och fetaost

Vitaste vitt, rödaste rött och grönaste grönt. Fantastiskt vackert, och minst lika gott!
Dessutom mättande, eftersom den här salladen innehåller fullvärdigt protein från både quinoa och ost.
Det enda är att man måste komma ihåg att koka rödbetorna i god tid, det tar ju typ evigheters evighet (eller ca 40 minuter) innan de är klara.

Vackersallad med quinoa, rödbetor och fetaost

2 port

Ingredienser

ca 500 g rödbetor
2 dl quinoa, gärna hälften röd och hälften vit
1 tsk trocomare
4 dl vatten
1 påse babyspenat
0,5 rödlök
2 msk citronsaft
200-250 gram fetaost eller orientalisk vitost (lite mildare i smaken)
8 st valnötter (minst, valnötter är ju så gott)

Gör så här

  1. Koka rödbetorna – börja knappt en timme innan du tänker äta.
  2. Gör något annat en stund.
  3. Ungefär 30 minuter innan det är dags att äta: skölj quinoan i hett vatten och koka upp den med örtsaltet och vattnet. Koka 15-20 minuter. Om det finns vätska kvar efter det så se till att koka torrt.
  4. Hacka under tiden rödlöken, tärna fetaosten och hacka valnötterna.
  5. När rödbetorna är klara: skala dem (medan de fortfarande är varma) och tärna dem.
  6. Lägg babyspenaten i botten på ett stort fat. Lägg på quinoan och därefter rödbetorna. Häll över citronsaft och hackade valnötter, och toppa med fetaosten.

Ät och njut! (Och var medveten om att rödbetornas färg går ganska oförändrad genom kroppen…)