Varm gurksallad med senap och citron

2011-06 gurksallad m senapJust nu kan man köpa fin svensk gurka för en spottstyver. Då är det kul att variera sig litegrann, som med den här välsmakande och snabblagade gurksalladen.

Den passar perfekt som tillbehör till förslagsvis thaikryddade fiskburgare med bönor och koriander.

Varm gurksallad med senap och citron

2 portioner som enda tillbehör till ovan nämnda fiskburgare

Ingredienser

30 gram smör
1 rödlök
500 g färsk svensk gurka
1 tsk havssalt
2 msk pressad citron
1 msk osötad senap, tex grov eller dijon

Gör så här

  1. Smält smöret på lite lagom värme i en kastrull. Hacka löken och låt den koka i smöret medan du fixar gurkan.
  2. Skär gurkan i 0,5 cm tjocka skivor och sedan i strimlor. Lägg i kastrullen och tillsätt salt, citron och senap.
  3. Koka på svag värme utan lock i 4-5 minuter. Rör om då och då.