Varm rödkålssallad med hasselnötter och granatäpple

rdklssalladÄnnu ett recept från veganvrak. Suveränt gott, gifte sig på ett ljuvligt sätt med de saffransmarinerade kikärtorna. Servera gärna dessa två rätter med lite råris till och du har en vacker, god och mättande måltid!

Funkar också utmärkt till vardags. Då kan man skippa granatäpplet och ta vad-man-nu-känner-för till det gröna, t ex lättkokt broccoli eller haricot verts. Passar finfint till ”vanliga” marinerade kikärtor, eller en burk tonfisk om man gillar sånt.

Varm rödkålssallad med hasselnötter och granatäpple

3 port som huvudrätt, 6-8 port som buffétillbehör

Ingredienser

rapsolja eller kokosfett
500 g rödkål
2 äpplen
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 dl rostade och grovhackade hasselnötter
1 granatäpple (kan uteslutas till vardags)
100 g ruccola, alternativt några nävar lättkokt haricot verts eller broccolibuketter

Gör så här

  1. Strimla rödkålen och fräs den i fettet några minuter.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Låt dem puttra med kålen under lock i ca 15 minuter.
  3. Rosta hasselnötterna, ”fnasa” bort skalen och grovhacka dem. Peta ur kärnorna ur granatäpplet.
  4. Rör ned balsamvinäger. Smaka av med salt.
  5. Lägg ruccola eller annat grönt längs kanten på ett salladsfat och lägg rödkålen i mitten.
  6. Garnera med hasselnötter och granatäppelkärnor.