Varm, snabb squash

varm_squashSquashperioden är här och jag har blivit smått beroende av tillbehöret ”varm squash”. Vansinnigt gott och lättlagat, perfekt att komplettera vilken rätt som helst med!

En måltid utan varma grönsaker är ofta ganska torftig. Jag menar, tänk bara på färgerna i ”korv och makaroner” eller ”köttbullar och potatismos”. Lite brunt och lite ljusgult. Mmmm. Eller… nä.

Tacka vet jag varma grönsaker! De ger en så skön mättnad, för att inte tala om att i princip alla grönsaker är basiska och därmed hjälper till att balansera kroppen.

På bilden: underbar varm, snabb squash, afrikansk kikärtsgryta, basmatiris (ger tillsammans med kikärtorna fullvärt protein) och romansallad.

Varm, snabb squash

1 port

Ingredienser

1 liten squash
lite rapsolja
havssalt och nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta{jcomments on}

Gör så här

  1. Choppa upp squashen i lagom stora bitar och fräs i en stekpanna i lite olja.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Pressa i en vitlöksklyfta och fräs hela härligheten några minuter. ,
  4. Klart! Servera med tex afrikansk kikärtsgryta, sojabönbiffar, ABC-gryta eller typ vad som helst som behöver piffas upp med lite välsmakande mättnad :-)