Varma vita bönor med tomat och basilika

2011-05-varma-vita-bnor-med-tomat-o-basilikaDen här rätten blev en riktig överraskning. Jag tyckte den lät lite tråkig, men det var helt fel. Istället var den supergod, och superenkel att laga.

Det enda problemet med den var att den tog slut så fort… Men det är okej. Är man hungrig går det på mindre än 10 minuter att göra mer!

Varma vita bönor med tomat och basilika

4 port

Ingredienser

2 msk oliv- eller rapsolja
600 g vita bönor, kokta
2 vitlöksklyftor, pressade
4 tomater, skurna i små bitar
1 tsk salt
2 tsk pressad citron
1 näve basilika, grovhackad

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Lägg i bönor (går bra att ta direkt från frysen), pressa i vitlök och värm lite försiktig så att bönorna inte smular sönder alltför mycket.
  2. Choppa upp tomaterna och lägg i dem. Låt småputtra i ca 5 minuter så att det blir genomvarmt och tomaterna börjar safta sig.
  3. Smaka av med salt och citron. Toppa med basilika och servera.