Vetegräsjuice à la Livibalans

Vetegräs har man ju hört talas om. Fullpackat med vitaminer, mineraler, klorofyll och andra nyttigheter. Dessutom basiskt så att det förslår.

Man kan odla och pressa själv (vilket naturligtvis ger den mest potenta drycken) men trots att jag älskar att odla mina egna ekologiska grönsaker drar jag gränsen vid vetegräs. Jag har försökt, flera gånger, men jag får inte till det. Färdigt vetegräspulver är så mycket enklare.

Eftersom vetegräspulver är ganska dyrt bestämde vi oss för att importera själva och sälja vidare med låg marginal, så att fler ska ha råd att ta detta fantastiska kosttillskott. Resultatet blev Basbalans.se, där vi säljer Sveriges billigaste ekologiska vetegräspulver :-)

Men hur tar man sitt vetegräs då?
Ptja, helst på fastande mage, och gärna en halvtimme före måltid. Det bästa är om man kan skaffa sig en skön morgonrutin, kanske som denna:

Vetegräsjuice à la Livibalans

1 portion

Ingredienser

1 dl färskpressad juice (Brämhults, Tropicana eller egenpressad, undvik juicer med tillsatt socker eller gjorda på koncentrat.)
0,5 dl nykokt vatten
2-3 tsk vetegräspulver (våra barn vill också ha, men de får nöja sig med 1 tsk)

Gör så här

  1. Vakna, gnugga sömnen ur ögonen, dra på dig morgonrocken och gå upp och sätt på vattenkokaren.
  2. Häll upp färskpressad juice i ett glas (eller, för riktiga hardcore-vetegräsare, vanligt kallt vatten) och fyll på med hett vatten. Den färdiga drycken ska vara ljummen, det tycker kroppen om.
  3. Skeda i vetegräspulvret och rör om ordentligt tills det löst sig. Drick och njut av alla nyttighter som nu far runt och gör gott i din kropp.

Brukar du äta frukost det första du gör på morgonen? Hmm… Ett tips är i så fall att ställa väckarklockan på en dryg halvtimme tidigare. Det ger dig tid att både dricka vetegräs och (håll i dig nu) meditera sisådär 20 minuter. Jag kan faktiskt lova att 20 minuters meditation gör dig piggare än än en halvtimmes extra sömn, förutom att det lär ha enormt positiva effekter på både kropp och själ :-)