SmartaMaten

smartamaten-logo-3d

Varför basiskt?

Basisk mat är den i särklass mest långsiktiga, hälsosamma och fräscha maten jag har ätit, samtidigt som den är den mest tillåtande. Dessutom återställs din inre balans så att du håller dig frisk, stark och full av energi. Och skulle du ha något överflödigt fett lär det försvinna i takt med att försurningen minskar! Basisk mat är helt enkelt det allra bästa du kan servera dig själv och dina nära och kära!

Vad är SmartaMaten?

SmartaMaten är mitt sätt att hjälpa dig som vill att äta basisk men inte riktigt vet hur du ska börja – eller fortsätta, när du väl börjat!

Med SmartaMatens matsedlar och recept får du hjälp att hålla motivationen och inspirationen på topp!

Samtidigt sparar du flera timmar varje vecka, eftersom jag inte bara sätter ihop recepten åt dig. Jag sammanställer också allt du behöver för att laga dem i en veckoinköpslista!

Alla recept är lättlagade, välsmakande och komponerade så att 70-80% av din tallrik fylls av basisk mat. Kan det bli bättre – eller enklare?!

SmartaMaten är basisk mat till vardags. Inga konstigheter, inga märkliga tillsatser. Bara bra råvaror i kombinationer som gör dig mätt och balanserar din kropp.

Vad menas med smart?


Smart
står för:

  • Säsongsanpassad – de råvaror som är i säsong ger både mer smak och bättre matkvalitet
  • Miljömedveten – ”plant slant”, dvs huvudsakligen vegetariskt, i kombination med framför allt fisk
  • Alkalisk – basisk mat håller kroppen frisk och balanserad
  • Ren – fri från onödiga tillsatser så långt det någonsin är möjligt
  • Tillåtande – när du äter 80% basiskt kan du också äta 20% surt – ingenting är förbjudet!

SmartaMatens pH-guideSmartaMatens pH-guide

Förutom menyer, recept och inköpslistor så har jag också skapat SmartaMatens pH-guide som innehåller omfattande listor över basisk, neutral och sur mat. Den innehåller också en hel del tips, bland annat på hur du kombinerar olika sorters mat på bästa sätt.

SmartaMatens pH-guide är helt gratis, och finns även i mycket praktiskt fickformat!